POLLY & BRUCE – ACID LOVE

‘Polly & Bruce’ is de naam van een pril muzikaal duo uit Nederland, bestaande uit zangeres Sanne Samina Hanssen en multi-instrumentalist en zanger Woody Veneman die tot 2012 deel uitmaakte van het Eindhovense rockduo ‘Woody & Paul’. ‘Polly & Bruce’ leerden elkaar kennen tijdens het maken van de theatervoorstelling ‘Onder Het Melkwoud’ en ze debuteerden in 2018 op plaat met de release van de ep “Under Milkwood”.

Ze komen nu met een eerste volwaardige plaat op de proppen. “Acid Love” zoals dat album heet, bestaat uit elf liedjes in de folk- en alt.countrystijl die allemaal door Woody Veneman van teksten en muziek werden voorzien. Een paar songs op deze cd stonden ook al op de net vermelde ep maar ze werden voor dit album herbewerkt en opnieuw opgenomen.

De openingstrack “Here Comes The Night” werd vorig jaar geschreven en opgenomen voor de soundtrack bij de bioscoopfilm “De Liefhebbers” waar Sanne in meespeelde. De zachtjes gepresenteerde countryrocksong “Shadow Of A Sign” is de tweede single uit dit album die verhaalt over de vonk die overslaat bij een prille verliefdheid. “Keep It Dark” gaat daarna over overspel binnen een relatie en wordt op het album gevolgd door “Body Builder” (zie video), de song die als eerste single uit “Acid Love” werd getrokken.

“The Man Who Said No” is een intrigerende song die wordt gebracht op een sobere melodie die vooral op klanken van een akoestische gitaar is gebaseerd. Dat mysterieuze aspect geldt gedeeltelijk ook voor het daaropvolgende nummer “Lioness Of The Dunes”. De song “Cowboy Kelly Catastrophe” gaat over een werkelijk bestaande muzikante uit een Berlijnse punkgroep die Woody Veneman ooit tijdens een treinreis ontmoette.

Daarna neemt Sanne de leadzang voor haar rekening in het wat donker klinkende nummer “Charcoal Frame Of Mind” waarna Woody het zeer mooie “Sudden Beauty” zingt, een song die wij graag als volgende single zouden willen zien verschijnen. Het in duetvorm gebrachte folkliedje “Straight To You” behoort eveneens tot het beste werk op “Acid Love” waarvan de intimistische albumtiteltrack als afsluitend liefdesliedje wordt gezongen. Puik eerste plaatje van ‘Polly & Bruce’!

(valsam)

 

 

Artiest info
Website  
 

Label: Hollow Horse

video